perjantai 27. kesäkuuta 2014

Tytölle tai pojalle

 
Tiedättehän nämä raskauden viimeiset viikot?
Kyllästyttää, väsyttää ja ahistaa! Toisaalta tekisi mieli tehdä vaikka mitä, mutta sen sijaan istun sohvalla, kun en jaksa nousta ylös. Jos erehdyn nousemaan, niin jaksan hetken ja sitten kolottaa joka paikkaan, lihaksia heikottaa, jalkoja särkee ja jalat turpoo. Väsyttää. Olisi kiva nukkua joo, mutta kun mikään asento ei ole enää oikein hyvä. Yöt on katkonaisia, kun juokset vessassa ja heräät muutenkin joka kerta kun kylkeä pitää kääntää. Se onkin monta kertaa yössä kun sitä asentoa saa vaihtaa, kun lantio puutuu. Sitten sitä unta saa taas hakea, koska koko operaatio ottaa oman aikansa, että ensin nouset istumaan kun vaihdat kylkeä ja sitten asettelet kaikki tyynyt hyvin (pään alle, selän taa, jalkojen väliin ja käsien väliin) ja kun viimein ne asento on kohtalainen niin vauva on erimieltä ja potkuttelee niin että todellakin tuntuu. Huoh.
 
No mutta, enää max. 5vkoa jäljellä joten ehkä sen jaksaa. ;)
Omaan olotilani vaikuttaa kyllä selvästi myös nämä verensokerin heittelyt ja vauvan asennon vaihtelu. Vauva nimittäin edelleen nakottaa suurimmaksi osaksi viistosti poikittain, pää oikealla ylhäällä. Välillä pyörähtää hetkeksi pää alaspäin ja potkii kylkiluita, mutta jostain kumman syystä ei viihdy niin kun hetkittäin. Masu onkin aika alien mallia monesti kun pää näkyy mollukkana toisella puolella vatsaa ja se oikeesti sattuu!
Niin ja tosiaan se raskausdiabetes minulla sitten on. Nyt pistän päivittäin insuliinia ja seurailen verensokereita, dieetti ottaa välillä voimille, kun tuntuu ettei mitään hyvää saisi syödä..
 
Ei sentään ole helle! Postiivista kun hakee tästä tilasta. ;)
Eikä sillä, on ihanaa jo ajatella että meillä tosiaan kohta on se pikkuinen nyytti, jota on saatu odottaa jo kauan.
Vauvan sukupuoltahan me ei tiedetä, ihanaa kun se on pysynyt salassa monesta ultrasta huolimatta. Vahvasti silti luulen, että pieni on poika. Jotenkin sitä ei muuta osaa edes olettaa ja se tuntuu luonnolliselta jatkeelta meidän perheeseen. ;)
 
Koska kaikki vaateostokset on nyt sattuneesta syystä olleet unisex väriä ja nyt pariin kuukauteen en ole edes hankkinut mitään, niin odotan kovasti jo sitä että pääseen vähän "värikoodaamaan" vauvan vaatetusta sukupuolen suuntaan. Yhtään mitään en aio kuitenkaan ostaa enää ennen kun vauva on syntynyt, söpöstellään sitten joko niillä vaaleansinisillä tai vaaleanpunaisilla ihanuuksilla kun on synnytys ohi.
 


 
Jos meille syntyisi ihmeen kaupalla tyttö, niin kyllä se vaan niin olisi että sitä vaaleanpunaista tulisi paljon ja mekkoja ja tunikoita ja sukkahousuja jne. Toki myös pinkkiä, lilaa ja valkoista suosisin myös. Lisäksi ihan varmasti hankkisin noiden perus tyttömäisten sävyjen lisäksi myös harmaata, turkoosia ja ruskeaa joukkoon. Luulen että keltaista ei tulisi paljoa tytöllä pidettyä, itse miellän sen enemmän poikien väriksi (vaikka en kyllä yleensä tykkää jaotella värejä sukupuolen mukaan). Hassua..
Kaikista eniten tällä hetkellä olen ihastunut KappAhlin tyttöjen newborn-mallistoon, se on just sellainen josta tulisi hankittua vaikka mitä. Samaten Lindexillä on muutama ihanuus mallistossa.
 



 Kuvat; KappAhl , Lindex, H&M, Reimashop ja Skidi (tuttinauhat, sekä valk. viltti Elodie Details).
 
 
Pojalle sen sijaan pukisin mielelläni ihan vauva-aikana vaaleansinistä, valkoista, keltaista ja harmaata. Ripaus saisi olla myös mustaa. Toki turkoosia, limen vihreää, punaista ja oranssia tulisi pojalle hankittua myös. Tummansinistä ei tule yhtään vaatekappaletta, en edelleenkään vaan voi sietää kyseistä väriä. Muutenkin tykkään värikkäistä vaatteista etenkin pojilla, minusta kun olisi äärimmäisen yksitoikkoista ja tylsän näköistä pukea poika pelkkiin sinisen sävyihin, mustaan ja harmaaseen.
KappAhlin poikien newborn-mallisto ei ole ollenkaan niin kiva kun tyttöjen, siellä on liikaa perus sinistä minun makuun. Hento vaaleansininen menee, mutta jo astetta paria tummempi sävy ei taas uppoo. Lindexin syysuutuuksista bongasin tuon ihanan harmaan hiippahuppuisen takin, joka on ehdottomasti ostoslistalla pienelle pojalle.
 
Näin haaveillen synnytystä kohti, syysmallistoja jo kovasti myös odotellen. Kotikin alkaa olla jo vauvaa varten valmis, joten juttua niistä heti kun vaan saan hetken virtaa taas ja tietty niistä syys-talvimallistoista. :)
 
 

27 kommenttia:

  1. Hei, kiva postaus. Meillä myös la elokuussa emmekä tiedä vauvan sukupuolta. Vaatetta on toistaiseksi hankittuna aika vähän, äitiyspakkauksen lisäksi muutama vaatekappale neutraaleissa sävyissä. Saa niitä värikoodattuja onneksi vielä synnytyksen jälkeenkin. =) Oma vointi on ollut melko hyvä, tosin polikontrolleissa joudun käymään melko tiiviisti vaikkei radia tai muuta diagnoosia olekaan. Vauvan kokoa ja istukkaa seuraillaan. Jaksamista loppuodotukseen, aika menee nopeasti vaikkei se siltä tällä hetkellä tunnukaan. =)

    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä taas olen ostanut niitä pieniä neutraaleja vaatteita aikas paljon, joten ajattelin että niillä ihan alku pärjätään hyvin ja ostan sitten vaikka vaan vähän noita värikoodattuja lisäksi. Niin ja sitten tietty alkaen koosta 68cm saakin ostaa enemmän siinä värissä kun haluaa, kun niin isoja en onneksi sentään ole jemmannut. ;)
      Mutta tosiaan alkuun pärjää vähällä ja kauppaan pääsee vauvankin kanssa. Fiksusti siis oot toiminut. :)

      Tuo on kyllä upeaa jos voi hyvin vielä loppuvaiheessa ja ylipäätään koko raskaus sujuu hyvin. Itse olen kaikista neljästä aiemmasta raskaudesta nauttinut, mutta tää viimeinen on ollut rankka. Vauvan kokoa ja istukan sijaintia on minullakin seurattu ja seuraillaan tiiviisti loppuun saakka tuon vauvan hyvinvoinnin lisäksi. Ultrat on olleet n.3vkon välein puolesta välistä raskautta alkaen.

      Tsemppiä kovasti sinullekin! Tosiaan aika menee kyllä nopsaan, vaikka välillä kyllästyttääkin odotella. :)

      Poista
    2. Kieltämättä, tämä raskaus on ollut rankin minunkin raskauksistani. Lapsia on jo useampi ja ikäkin alkaa jo painaa! =) Vähäiset ostokset eivät ole olleet niinkään tietoinen valinta vaan kevät on ollut niin hektinen etten ole juuri vauvan varustuksiin ehtinyt keskittyä. Mutta nyt olisi aikaa ja alennusmyynnit menossa joten vielä ehtii hankkia. ;) Aiempien lasten jäljiltä olen laittanut lähes kaiken kiertoon isompia hankintoja myöten. =)

      -T-

      Poista
    3. Ikä se tuppaa tuntumaan tässä raskaanaolossakin. ;D
      Mutta sehän on ihan kiva, että nyt pääset sitten alettamaan vauvaostoksille ihan kunnolla! Itse kun on jo hamstrannut vaikka mitä, niin parempi odotella että pikku tyyppi ekaks syntyy. ;)

      Poista
  2. Oih miten ihania vaatteita kaikki! Taitaisin pukea vauvaa juurikin samalla lailla kanssasi! :D siul on hyvä maku ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, siis sinullakin on oikein mahtava maku! ;D

      Poista
  3. voimia viime viikkoihin. varmasti kaipaat tätä aikaa vielä syksyllä kun "raskaus" on ohi. raskausdiabeteksestä selviää hengissä ja on äärimmäisen epätodennäköistä että se jäisi. mulla oli monipistos hoitoinen raskaus daibetes ekassa ja kolmannessa(viimeisessä) raskaudessa ja ikin en o onnistunut sen jlkeen saamaan samanlaista motivaatiota ruokavalion noudattamiseen. parhain vain on sokeriton ja mahdollisimman vähärasvainen ruokavalio (rasva pitää sokerit korkealla kauan). kiloja siis tuli raskauksissa äärimmäisen vähän. ekassa 0kg ja viimeissessä 3.5kg ja herra painoi syntyessään 4870g. ja siis ihan normi kotiruokaa söin ja koitin vaan muistaa säännölliset ruokarytmit.. aamulla puuroa, päivällä mm. munakokkelia tms. normaali ruoka 16-17 välillä ja kevyt iltapala.... ihania pieniä vaatteita esittelyssä. t: tinni kolmen pojan äiti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Kiva kuulla "kohtalotoverilta" raskausdiabeteksestä. Välillä hirvittää, että näinköhän tämä jää "päälle" loppuelämäksi. Itsellä tosin ei ylitykset ole suuria verensokerissa ja arvo ylittyy ainoastaan aamuisin, muuten pysyi ilman insuliiniakin kurissa. Voi kun pääsisinkin kiloitta, mutta minulla niitä on ehtinyt kertyä n.12kg nyt. Alkuun ei tullut rv17 mennessä kun 2kg, mutta sitten keräsin pahoinvoinnin loputtua 6-7kg 1,5-2kk ja nyt taas ei ole tullut pariin kuukauteen paljoa ruokavalion takia, mutta jokunen kilo kuitenkin. Olisin iloinen jos nyt kilojen kertyminen jää siihen 15kg. Yleensä nimittäin olen kerännyt aina painoa raskauksissa päälle 20kg.
      Säännöllinen ruokailurytmi on itselle tuottanut suurinta vaikeutta, yleensä kun minulla ne ruokailuvälit tahtoo venyä ja toki toinen on itse ruoka (olen todella nirso). Onneksi vauva on tähän mennessä vielä ainakin vastannut kokonsa puolesta viikkoja, mutta saa nähdä miten nyt vikat viikot kerää sitä painoa.

      Poista
  4. Tsemppiä loppuraskauteen.

    Ihania vaatteita nuissa kuvissa. Itsestä tuntuu oudolle pukea kahden tytön jälkeen poikaa. Raskausaikana mietin, että haluan vauvalle värejä, mutta kummasti kaikki poikamaiset, sini, musta, harmaa, jne. On täyttänyt kaapin. Mies ei voi sietää pojalla esim keltasta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos dibsukka!
      Niin se varmasti helposti menee, jos on ensin parikin samaa sukupuolta olevaa lasta ja sitten saa toista. Luulen että aika tyttömäisillä jutuilla meilläkin mentäisiin jos tyttö tulisi. ;)
      Meillä taas mies tykkää myös väreistä pojilla, ei juurikaan sinisestä. Miehillä tosin monesti taitaa olla niin, että pojille haluaavat juurikin oikein poikamaisia värejä. ;)

      Poista
  5. Tiedätkö mitä, on ollut tosi kiva kulkea "mukana" raskaudessasi. Meille on nimittäin tulossa myös viides (neljä poikaa ennestään), "kuljen" muutaman kuukauden sun perässä eli la. on lokakuun alussa. Tämä "viimeinen" raskaus on ollut mullekin rankempi kuin aiemmat. Erityisesti ihmettelen tätä keskiraskauden "kultaista aikaa", jolloin olen aina aiemmin ollut energinen ja saanut kaikenlaista tehtyä. Nyt olen kuin varjo entisestä, totaalisen väsynyt enkä saa mitään tehtyä :( Vauvan syntymään on meillä toki vielä aikaa ja elokuussa olisi tarkoitus mennä hetkeksi töihinkin, mutta jossain vaiheessa noita vauvatarvike/vaatehankintoja pitäisi kuitenkin alkaa miettiä. Meillä on kyllä kaikki säästettynä isoveljien jäljiltä (luulen että tämäkin on poika), mutta osa jutuista ei vain enää ole oikein "ajassa mukana" tai eivät ole enää toimivia. Joudun kuskailemaan paljon isompia poikia ja ajattelen, että esim. sellainen travel system voisi olla arkea helpottava juttu. Ei tarvitsisi sitten kiskoa vauvaa kesken unien rattaista kaukaloon ja toisin päin. Suloisia vaatteita olit löytänyt kuvakollaaseihin. Itse en ole vielä yhtään katsonut vauvanvaatteita, jotain omaa pitää toki pikkuiselle saada, vaikka olisikin samaa sorttia ;) Vaaleansinistä tulisi varmastihankittua pienelle poikavauvalle. En osannut aikoinaan käyttää sitä kahdella ensimmäisellä pojalla, kolmannella jo vähän ja neljännellä eniten. Ruskeasta toki tykkään edelleen ja punaista olen aina käyttänyt pojilla. Harmaasta en pidä, mutta beige ja valkoinen sopivat meille. Tummansinisestä mullakin on hieman ähky kahden ensimmäisen jäljiltä (on ollut ennen mun lempiväri). Kyllä sitä edelleen pojilla käytän, mutten läheskään niin paljoa. Valitsisin aina mielummin ruskeaa ;) En tiedä, osaisinko pukea tyttövauvaakaan vaaleanpunaiseen. Ehkä ruskeaan yhdistettynä. Pinkistä, lilasta ja violetista en tykkää ollenkaan. Olen monesti sanonutkin, että ehkä meillä onkin siksi vain poikia, kun nuo "tyttövärit" eivät oikein ole mun makuun :D

    Voimia sulle loppuraskauden haasteisiin! Kiva, jos jaksat postata teidän valmiista vauvajutuista vielä lisää. Ehkä sitä itsekin niiden inspiroimana ryhdistäytyisin valmisteluissa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi vau! Onnea kovasti siis sinullekin odotukseen! :) Ihanaa kuulla, että neljän pojan jälkeen teillekin odotellaan viidettä pikkuista. Aiotteko te kysyä kumpi tulokas on? Se on muuten jännä miten sitä automaattisesti tuntuu siltä että viides on myös poika, kun neljä aiempaakin on. Toisaalta onhan se todennäköisyyskin suuri.
      Ehkä nämä viidennet on jo niin monta, että meillä kroppa alkaa sanoa että nyt riittää? ;) Minäkin olen aina nauttinut raskauksista ja tosiaan se keskiraskaus on ollut ihan mahtavaa, nyt taas kaikkea muuta koko raskaus.

      Kiitos sinulle tsempeistä ja ehdottomasti laitan niitä vauvajuttuja vielä tässä sitä mukaa, kun väsymys hetkeksi aina hellittää. ;)

      Poista
  6. Voi miten ihania, pikkuriikkisiä vaatteita! :) Alkaa ihan jännittää sun puolesta, että kumpi sieltä sitten tuleekaan. Poikaa veikkaan minäkin ;)

    Kovasti tsemppiä tuon harvinaisen raskaan odotuksen kanssa, kyllä sinua nyt koetellaan. Voimia viimemetreille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja aika todennäköistähän se on että poika sieltä putkahtaa. ;) Ei sillä, jotenkin se nyt tuntuu eniten siltä, että niin sen pitää ollakin.

      Poista
  7. Mä rakastan tuota Kappahlin newborn-mallistoa. On tuollut eräät vaatekappaleet hankittua meidän juniorille, tyttö nyt 2v.
    Aah, sitä vanhaa roosaa värinä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo tyttöjen on aivan ihania! :) Saa nähdä mitä kivaa syksyksi tulee.

      Poista
  8. Hei vinkkailethan sitten täällä blogissa kun odotusvaatteita tulee myyntiin,siis jos laitat huutikseen.
    T. Yksi kolmatta kuumeileva

    VastaaPoista
  9. Heippa!
    Itse odotan kolmatta marraskuulle ja sukupuolta ei ole suostunut näyttämään joten neutraaleilla vauvan tarvike/vaatevalinnoilla mennään :) ihana lukea vauvan vaate/tarvike ja raskaus jutuista!!! Ja nuo kuvakollaasit ovat ihania!! Itse valitsisin samat!!
    Tsemppiä loppu odotusaikaan sekä parempia vointeja ja jaksamista!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi vaan! :) Meillä siis ei olla edes sukupuolta kysytty, joten siksi ei sitä tiedetä. Hih.
      Kiva että aiheet sattuu olemaan mieleisiä, vauvajutuilla varmasti mennään pitkälti nyt pari kuukautta. ;)
      Tsemppiä myös sinulle odotukseen!

      Poista
  10. Mä en kestä jos sä alat ostamaan pinkkejä mekkoja :D poikien tyyliin blogia oon niin monta vuotta lukenut että tuntuu aika hurjalta ne prinsessojen vaatteet. Vaikka on mulla itselläkin kolmen pojan lisäksi pieni prinsessa pinkkeineen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin aatteleppas! Miten tän blogin nimen kanssa sit kävis?? :D No ei hätää, en jaksa uskoa, että olisi tyttö, vahva poikatunne on nyt päällä. ;)

      Poista
  11. Veikkaan kovasti tyttöä, jos on noin monet ultrat onnistunut pysymään salassa. :) Onnea loppuodotukseen, ihania vaatteita olet taas linkannut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, me ei olla siis edes kysytty ultrissa sukupuolta, joten se syynä ettei sukupuolta edes tiedetä. ;)
      Vauvasti uskon, että poika tämäkin vauva on, mihin se nyt neljän pojan jälkeen muuttuis. :D
      Kiitos!

      Poista
  12. Hei,
    Mistä olet löytänyt tuon Lindexin hiippalakki takki kuvan, onko vasta tulossa Lindexille myytiin, kun en löytänyt nettikaupasta?
    -Tanja-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuva on Lindexin pressisivulta, eli on vasta tulossa myyntiin nyt syksyksi. Toivotaan että ihan jo elokuussa. ;)

      Poista

Kivaa että kommentoit, Kiitos! =)